maandag 31 maart 2008

Hoofdstuk DRIEENTWINTIG



De journalist van het plaatselijke sufferdje “de dagelijkse gedachten” (wat een naam voor een nieuwsblad!) schreef het verhaal en de volgende uitleg van de afloop:
sinds enige tijd werd het kasteel gekraakt door een nazaat van de graaf, Ludowaxine Fierebol. Omdat hij niet wilde betalen voor het kasteel, leefde hij op kosten van de opbrengsten van de festiviteiten die er werden gehouden. Maar hij hield zich altijd verborgen. Hij zorgde voor al de vreslijke geluiden, voor de rammelende kettingen en de gasbranders waar Clover en Alaïs tussen zaten. Hij had Dragondo geprobeerd om te kopen, en die was blij geweest met het bezoek van de kinderen, want deze waren de erfgenaam van de graaf te slim af geweest, door weg te glippen. En hoewel ze erg geschrokken waren, had Dragondo hen geholpen om op een veilige plek te komen, namelijk daar waar het vuurwerk de lucht in werd geschoten. Toen ontstond er een brand op de plek van de gasbranders.
Op het plateau van de bevoorrading, een soort lift, voor de keuken had Dragondo hen in veiligheid weten te brengen.
Het kasteel brandde tot op de grond toe af. Zwarte resten bleven erover, en toen ik twintig jaar later ging kijken, was het geheel begroeid met klimop en ligusterstruiken.
Ik heb mijn kinderen Ludowine en Axeline nooit meegenomen naar de ruïne……………..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten