maandag 31 maart 2008

Hoofdstuk TWINTIG


Clover en Alaïs lagen nog na te sidderen van hun duizelingwekkende tocht omlaag, voor hun gevoel waren ze inmiddels al in het midden van de aarde aangekomen en aan de temperatuur te voelen was dat misschien ook wel zo. Hoewel het geen moderne lift was en zeker niet de lift van Abeltje, want die ging omhoog en was nog bestuurbaar ook, was deze lift van een vernuftig systeem voorzien dat hen ergens had neer gegooid waar ze uit vrije wil nooit naar toe zouden zijn gegaan.
Clover en Alaïs waren meisjes die liever bij H&M gingen shoppen, en oke, ze waren mee gegaan kamperen, maar dat was natuurlijk omdat Thomas en Didier, bijvoorkeer DJ te noemen, er bij waren.
Omdat de beide meisjes zich werkelijk versuft voelden, kwam het niet in hen op te gaan gillen. Onder andere omstandigheden hadden ze zich graag in de armen van Thomas en DJ geworpen, maar waar waren die? Wanhopig om wat hen nu te doen stond, kropen ze dichter tegen elkaar aan.
De vreemde warmte werd erger, en plotseling zagen ze om hen heen allemaal vlammetjes uit de grond komen, in een kring om hen heen, als vlammetjes van een gasfornuis. Want de vlammetjes kwamen uit de grond, uit gaten in de grond.
De vlammetjes waren blauw en geel van kleur en zaten in een kring om hen heen, ze bewogen niet en kwamen niet dichterbij, maar warm was het wel en het leek of ze er ook niet zonder kleerscheuren doorheen konden. Clover en Alaïs keken elkaar aan en hoorden plotseling iets schuiven. Tot hun grote schrik keken ze naar ……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten