maandag 31 maart 2008

Twee filmpjes

Lieve lezers, ik heb twee filmpjes op mijn blog gezet, omdat ik moest huilen toen ik het zelf vanmorgen op tv zag, iets zoals die over die zeehondjes.
En ik hoop oprecht dat niemand van mijn lezers Foie Gras eet.
En als dit teveel voor je is, bedenk dan dat jij het niet bent of je kat of je hond of je paard, die dit moet ondergaan en denk alsjeblieft na!!.
Wees bewust wat je eet, en kies eens wat vaker voor biologisch vlees.

Tekst http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=23695370

28/03/2008 18:05

Canadese zeehondenjacht van start onder protest van dierenbeschermers

(Belga) In het oosten van Canada is vrijdag de jacht op zeehonden geopend. Dierenrechtenorganisaties beklagen zich erover dat ze de eerste uren van de "jaarlijkse slachtpartij" niet mochten observeren.

Rebecca Aldworth van de Human Society International verklaarde vrijdagmorgen dat het ministerie van Visserij nog niet de nodige toestemming had gegeven voor het observeren van de commerciële jacht. "Er is geen enkel argument om ons niet toe te laten. Het is duidelijk dat dit een poging van de Canadese regering is om te vermijden dat er beelden van de zeehondenjacht verspreid worden nu de Europese Commissie overweegt om producten die afkomstig zijn van zeehonden te verbieden, " aldus Aldworth. Een woordvoerder van het Visserijministerie liet even later weten dat de toelatingen in de loop van vrijdag zullen verdeeld worden. Canada staat dit jaar de jacht op 275.000 zeehondjes toe, dat zijn er meer dan in 2007, toen er 270.000 mochten geslacht worden. (SER)


Als je meer wil weten: (kopieer en plak in je adresbalk)
http://www.bontvoordieren.nl/index.php
http://www.youtube.com/watch?v=0C0QgfJ484I
http://www.bontvoordieren.nl/informatief.php?item=3&sub=6

Tekst van een site van een boze activist, die weliswaar aan Wakker Dier refereert:
FOIE GRAS - GANZENLEVERPATE
De informatie op deze website gaat over de Nederlandse bio-industrie. In Nederland wordt geen foie gras geproduceerd maar omdat het zo gruwelijk is en wel volop verkocht wordt in Nederland volgt hieronder toch het verhaal achter foie gras.
Wakker Dier voert al jaren actie tegen het dwangvoederen van ganzen en eenden voor de productie foie gras. Dit is namelijk een van de ergste vormen van dierenmishandeling. Ook het wetenschappelijk comite van de Europese Commissie concludeerde na onderzoek dat voor de productie van foie gras eenden en ganzen ernstig in hun welzijn worden aangetast . Ganzen en eenden worden de laatste 2 weken van hun leven 2 of 3 maal daags gedwangvoederd: grote hoeveelheden vette maispap wordt met een trechter of slang geforceerd in de maag gepompt. Hierdoor krijgt een dier een tot 10 keer grotere vette lever dan normaal.
De onnatuurlijk opgepompte lever zorgt voor allerlei gezondheid- en welzijnsproblemen. De dieren worden kortademig, de lever functioneert niet meer goed en de dieren kunnen niet meer normaal lopen omdat de lever de poten wegdrukt. Door de trechter krijgen veel dieren last van slokdarmontstekingen. In het slachthuis blijkt dat 30 tot 70% van de dieren botbreuken, ernstige verwondingen of infecties heeft. Driekwart van de dieren zit tijdens deze weken van dwangvoedering in individuele kooitjes opgesloten, waar ze vrijwel niet kunnen bewegen. Foie gras is dus pure dierenmishandeling!
In Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Polen is dit dan ook al lang expliciet verboden. Ook In Engeland, Zwitserland en Nederland verbieden algemene dierenwelzijnsregels het dwangvoederen en komt het gelukkig dan ook niet voor. Desondanks wordt nog altijd 22.000 kilo foie gras jaarlijks naar Nederland geimporteerd en vervolgens geserveerd in voornamelijk dure restaurants. Wakker Dier roept iedereen op foie gras gerechten niet te eten.
Nota bene: vaak vertellen mensen dat de foie gras die zij verkopen wel diervriendelijk zou zijn. Dit is niet waar. Een Europese handelsverordening heeft vastgelegd dat de naam foie gras alleen gebruikt mag worden voor levers van meer dan 250 (eenden) of 400 (ganzen) gram. Dit gewicht kan, zo geven wetenschappers aan, alleen bereikt worden met de dieronvriendelijke dwangvoedering. Trap dus niet in deze goedkope verkooppraatjes en eet iets anders!
http://www.kutwereld.nl/ganzen.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten