maandag 31 maart 2008

Hoofdstuk EENENTWINTIG




Sarah en Jason, de ouders van Sofie, en Anthony, de vader van Sjonnie, (die eigenlijk gewoon John heette), en Arthur, de vader van Alaïs, zagen de lichten van de auto dichterbij komen, de auto stopte, maar de lichten waren al uitgedaan. Iemand stapte uit de auto en tergend langzaam kwam deze persoon op de Volvo afgestapt.
Hoewel ze natuurlijk niet bang waren, kregen de ouders toch koude rillingen, en Jason deed zijn portierraampje open. Wachtend op wat er komen zou, werd ineens de lucht helemaal verlicht.
Een prachtig vuurwerk kleurde de lucht en het onweer was er ineens niet meer, het prachtigste vuurwerk dat ze ooit hadden gezien werd de lucht in geblazen, vuurpijl na vuurpijl schoot de lucht en duizenden gekleurde spetters verlichtten de net nog zo donkere lucht.
Met het vuurwerk werden letters gevormd in de donkere lucht en de verlichte letters maakten het woord “regels”. Gealarmeerd keken de ouders elkaar aan, “regels”? Ja dat stond altijd op het bord bij het kasteel. Wat zou er zijn met regels?
Dan verscheen het volgende woord: ”regel acht”..
Een duizend klapper verdoofde hen bijna en Sarah schreeuwde naar Jason: “regel acht is verboden toegang op 30 augustus, welke dag is het vandaag!!!”
Haar stem sloeg over, want ze wist het antwoord al. Arthur riep: “vandaag is 30 augustus, wat is er dan met die datum?”
Sarah werd lijkbleek, ze zei ineens heel kalm “het is de dag dat de graaf is omgekomen”. Ze vertelde aan de anderen dat de graaf dood was gevonden, na een brand in het kasteel, de brand was ontstaan in de keuken, toen er voorbereidingen werden getroffen voor een aantal gasten.
Ze deed haar portier open, stapte uit en begon te rennen in de richting van het kasteel.
De anderen volgden haar meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten