woensdag 26 maart 2008

Film - Het nieuwsgierig aapje


Het nieuwsgierig aapje.
Deze film is een lievelingsfilm van mijn lieve kleindochter van inmiddels 22 maanden (maart 2008 is het nu). Zie favoriet beeldmateriaal.
Daarom heb ik de omschrijving opgezocht en hieronder geplaatst:

Tekenfilm naar de kinderboeken over een nieuwsgierige aap die allerlei streken uithaalt zodra de Man met de Gele Hoed hem uit het oog verliest.

Plot
Het aapje George is een van de meest nieuwsgierige en ontdeugende dieren uit de jungle. Op een dag krijgt hij bezoek van de Man met de Gele Hoed. George is altijd in voor een avontuur, en hij reist de man helemaal achterna naar het verre Amerika, om hem zijn hoed terug te geven. In de grote stad valt er genoeg voor George te beleven, maar zijn nieuwsgierigheid brengen hem en zijn nieuwe baasje vaak in de problemen.

Plus
De Amerikaanse tekenfilm 'Curious George', in Nederland uitgebracht als 'Nieuwsgierig aapje', is gebaseerd op een reeks kinderboeken van H.A. Rey die al meer dan 65 jaar oud zijn. Deze bioscoopfilm laat zien hoe het nieuwsgierige aapje en de Man met de Gele Hoed bij elkaar zijn gekomen. De stemmen in de originele versie komen onder meer van Will Ferrell ('Elf') en Drew Barrymore ('Charlie's Angels').

Geen opmerkingen:

Een reactie posten