woensdag 24 februari 2010

Tweedekamerlid Mariko Peters voert campagne in Rotterdam: Bijeenkomst 'Ook in crisistijd bezuinigt GroenLinks niet op cultuurbeleid'

PERSUITNODIGING

 

Bijeenkomst ‘Ook in crisistijd bezuinigt GroenLinks niet op cultuurbeleid’

Tweedekamerlid Mariko Peters voert campagne in Rotterdam

 

Vrijdag a.s. presenteert GroenLinks haar plannen voor kunst en cultuur in de komende vier jaar. Onder het motto 'Ook in crisistijd bezuinigt GroenLinks niet op cultuurbeleid'. Daarin geven cultuurwethouder Rik Grashoff en lijsttrekker Arno Bonte aan hoe ze ook in tijden van bezuinigingen de culturele sector willen laten bloeien. Tweede Kamerlid Mariko Peters zal aangeven hoe ze Rotterdam daarbij ondersteunt.

Kunst en cultuursubsidies staan onder vuur. Meer dan op andere beleidsterreinen speelt de vraag naar de legitimiteit van de subsidies een rol. Met het huidige rechtspopulistische politieke klimaat dreigt een ernstige kaalslag in de sector. Kunst en cultuur worden gezien als luxeproducten voor een beperkte groep. Kunstenaars worden (bijvoorbeeld in het programma van Leefbaar Rotterdam) letterlijk afgebeeld als subsidieslurpers.

GroenLinks Rotterdam neemt stelling tegen deze ontwikkelingKunst en cultuur geven het leven kleur. Een goed cultureel klimaat is een essentiële voorwaarde voor een kosmopolitische stad. Kunst en cultuur hebben vele positieve effecten op de stad. Daarom presenteert GroenLinks Rotterdam nieuwe ideeen die geen extra geld kosten.

Ruimte voor Broedplaatsen in tijdelijk leegstaande panden, ook in het centrum van de stad.

Herinvoering van de 1% regeling waarbij een deel van de kosten voor nieuwe gebouwen wordt teruggegeven aan de stad in de vorm van kunst in de publieke ruimte, te beginnen bij het Stadskantoor.

Kunst en cultuur centraal in de binnenstad door het consolideren, concentreren, presenteren en genereren van het bestaande culturele aanbod.

Mariko Peters , Rik Grashoff (wethouder Cultuur) en Arno Bonte (lijsttrekker) lichten bovenstaande punten en meer toe aanstaande vrijdag 26 februari van 15.45 tot 16.30 bij (de nog net niet geopende broedplaats) Roodkapje op de Meent 119-133, onder het Stadskantoor.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten