vrijdag 24 april 2009

Groen eten

Groen eten
De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) gaat ‘groen eten’, oftewel vleesvrij eten, promoten via de website www.eatgreen.nl. Op de site kunnen mensen elkaar uitnodigen om samen te eten, staan recepten en adressen van vegetarische restaurants.

Met de campagne EatGreen Together wil de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) mensen inspireren om samen minder vlees te eten, zodat zij op een makkelijke manier een bijdrage kunnen leveren aan een beter klimaat. Op de site staan ook diverse ‘weetjes’ die mensen moeten aansporen minder vlees te eten. Zo verminder je de CO2-uitstoot al snel met 100 kilo per jaar door een dag in de week geen vlees of vis te eten.

En wist u dat:
-Maar liefst 18 procent van de mondiale broeikasgassenuitstoot afkomstig is van veeteelt, terwijl de bijdrage van de volledige transportsector 'maar' 13 procent is?
-Eén koe volgens berekeningen van het CLM jaarlijks net zoveel broeikasgassen uitstoot als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km?
-Eén dag in de week geen vlees eten op het milieu hetzelfde effect heeft als de auto 1250km minder gebruiken?
-Als alle Nederlanders 1 keer per week geen vlees eten, dat evenveel klimaatwinst oplevert als een miljoen auto’s minder op de weg?
-Je van de 100.000 liter water die nodig is voor de productie van 1 kilo rood vlees 2 jaar lang kunt douchen?
-Er voor de productie van dierlijke eiwitten ongeveer tien keer zoveel land nodig is als voor de productie van plantaardige eiwitten?
Meer informatie: www.eatgreen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten